CANTIK DENGAN VIVIX

"Berapa umur Elly?"

Dulu Umi selalu jawap umur Umi 35 tahun, masa itu baru 26 tahun. Sebab Umi kelihatan seperti wanita yang berumur 35-40 tahun.

Ada pernah 1 kisah sedih dan lucu pun ada.

Dijadikan cerita, suami minta tolong hantarkan barang kereta yang orang beli. Jadi, Umi pun dengan rela hati membantu. Tanpa bercakap panjang, Umi serah barang tu.
Suami balik dari kerja, suami cerita.

“Jo, aku sudah dapat barang dari mama mu. Tiada pula bini mu di rumah”

Sampai Umi merajuk bah. Mau marah tapi kena sabar. Naaa dari itu, memang Umi tidak yakin cakap umur 20 an dan salah satu sebab Umi segan datang gathering suami. Nanti kena cakap MAMA. Haha.

Umi dari zaman remaja terlibat dengan sukan. Dari tingkatan 1 Umi sangat aktif dengan sukan kawad kaki dan sukan padang. Umi pernah mewakili Sabah dalam pertandingan kawad kaki tau. Jadi dapat bayangkan macam mana teruk Umi terkena pancaran UV.
Masa kerja pula, Umi kerja dalam site pula yang perlu berada di site 6-7 jam sehari. Masa belajar, bengkel bukan waktu pagi tau. Bengkel Umi bermula dari jam 2 PM sampai jam 5 PM. Sangat-sangat panas. Berkerja, ingatkan boleh duduk office. Haha. Rupanya kena masuk site. Alhamdullilah. Rezeki berkerja walaupun ditengah panas.

Jadi Umi memang terdedah dengan pancaran UV dari zaman remaja, bujang sampailah kahwin. Asal u all tahu UV memang boleh trigged usia lebih tua okeh! Selain attack jeragat dan pigmentasi, sebab terlalu berpanas. Umi hampir give up dengan kulit wajah kerana trigged eczema pada tahun 2016.

Tidak senang untuk Umi dapatkan kulit seperti sekarang. Proses itu sangat lama. Umi sempat kelihatan seperti 50an. Lepas itu, kenal ResVivix baru sedikit demi sedikit Umi dapat biological age Umi.

Sebenarnya, bila Umi share pasal kecantikkan kulit. Ramai yang judge kulit Umi terkini tanpa melihat macam mana kondisi kulit Umi sebelum ini. Tapi, Umi pegang prinsip be the best version of your self. Sebab hanya kita yang tahu siapa diri kita.

Kenapa Vivix ini bagus untuk kulit? Soalan best ini, sebab selalu dapat soalan "Vivix tu baguskah untuk kecing manis"

Comments